Aanmelden voor de nieuwsbrief

Natuurcamping, vakantiehuis, bed & breakfast

Spiritueel verblijven op de Elohim Krachtplaats en in de helende tuinen

Op de camping, in de bed en breakfast, hostellerie en het vakantiehuis verblijf je in hoger dimensionale Licht waardoor je diepgaand ontspant en jeZelf kunt zijn.
Meer informatie of gelijk boeken?

1000-jarige lindeboom op een ley-centrum

In Heede in Duitsland (15 km): staat een 1000 jarige lindeboom op een ley-centrum en is er een druk bezocht bedevaartsoord waar Maria is verschenen en haar energie nog steeds sterk voelbaar is.

Er is één zomerlinde (Tilia platyphyllos) te vinden in het park in Heede (district Emsland).
Deze boom wordt "Heeder Linde" genoemd. De linde van Heede is de dikste linde van Duitsland en Europa.

Dit is één van die eeuwenoude dorpslinden, zo kenmerkend voor Duitsland en enkele andere Midden-Europese landen, met name Tsjechië en Oostenrijk. Het planten van linden in dorpen is een traditie die door het Christendom vanaf de vroege Middeleeuwen werd toegepast, vaak bij de kerk. In dit geval stond de linde op de binnenplaats van een burcht, de Schärpenburg. Deze zou in een vroege versie al in de late 13e eeuw hebben bestaan, maar in 1467 in een tweede, modernere variant zijn gebouwd.

De stam verbreedt zich vanaf de wortelaanzet naar boven, zodat de omtrek op 1,3 m ruim 17 m bedraagt. Op ongeveer twee meter hoogte houdt de stam op en ontspringen elf forse en twee dunnere takken / c.q. stammen, die een enorme kroon vormen. Deze was tijdens mijn laatste bezoek in 2004 zo'n 26 m hoog en 35 m breed. Om de zoveel jaren wordt de kroon licht gesnoeid, blijkbaar om het risico van uitbreken van grote takken te verkleinen. Of het hier werkelijk om een individuele boom gaat of een vergroeiing van meerdere bij elkaar geplante bomen is niet duidelijk. Verschillende deskundigen nemen de eerste mogelijkheid aan.

Route:  v.a.het Elohim Centre weg volgen tot brug, over de brug rechts af doorrijden tot T- splitsing daar links af vervolgens doorrijden tot vlak voor de vesting Bourtange daar rechts af. De weg volgen om de vesting heen tot T-splitsing daar rechts af en vervolgens de weg volgen tot in Heede. In Heede doorrijden tot bij het kruispunt, daar recht oversteken na ca 50m aan de linker kant bij het bankgebouw parkeren. Achter de bank staat  de "Heeder Linde", de dikste linde van Duitsland en Europa. Oorspronkelijk stond de linde op de binnenplaats van een burcht, de Schärpenburg. 

Dan verder de weg volgen tot het bordje 'Gebetsstätte', het bord volgen tot aan de kerk - begraafplaats waar Maria is verschenen.Daar zijn een aantal kapelletjes waar je heerlijk kunt mediteren, en als je het toelaat is haar uitstraling en kracht daar duidelijk waarneembaar.

Achter de Emsländischer Volksbank aan de Hauptstrasse in Heede staat de bijzondere lindeboom. Een houten bord bij het begin van de Pinnincksallee vermeldt dat dit de "1000-järige Linde" is.

http://www.monumentaltrees.com/nl/deu/nedersaksen/emsland/1021_park/

 
1000-jarige-lindeboom-heede.jpg
gebetsstatte-heede.jpg
muttergottes.jpg
Natuurcamping

Natuurcamping

Kleine, rustige en spirituele natuurcamping bij bos. Wandelen, fietsen, helende tuinen, gratis wifi, huiskamer restaurant met heerlijke vega-bio maaltijden en spirituele winkel. Even tot rust komen en je opladen op de grens van Groningen-Drenthe-Duitsland

Meer lezen

B&B en Hostellerie

B&B en Hostellerie

In de vegetarische biologische Hostellerie-B&B van Zuid Oost Groningen geniet je onder de oude bomen, van een heerlijk ontbijt met uitkijk op Helende Tuinen, bos en vijver. Je kunt in het spirituele centrum dicht bij jezelf zijn en van de rust en stilte genieten. Je ontmoet er gelijkgestemden en een Thuisgevoel door de helende krachten van de Elohim Krachtplaats. Half of volpension en een korting bij langer verblijf zijn mogelijk.

Meer lezen

Chalets

Chalets

Op de paradijselijke Elohim Krachtplaats staan diverse  chalets klaar om te huren voor één nachtje, een spirituele vakantie, een natuurretreat of langere termijn. Wil je engelencontact; de chalets staan daarvoor precies op de juiste energiepunten!

Meer lezen

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen

Een heerlijke vakantie, retreat of verblijf op de Elohim Krachtplaats met helende tuinen en Lemurisch bos? Kies voor het luxe 4 pers. vakantiehuis Pegasus met aparte slp km, ruime keuken en aparte badkm met toilet en douche, of kies voor de 2-4 pers. blokhut Eenhoorn, met eenvoudig keukentje en toilet. Beiden zijn volledig ingericht en gemeubileerd. 

Meer lezen